Die goede ‘oude’ tijd op de Wittenberg!”

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Jan en Lia Verboom woonden maar liefst 18 jaar op de Wittenberg, van 1989 tot 2007. Hun eerste herinnering aan de De Wittenberg? “Een prachtige plek waar jonge mensen leren over het leven met God en ook hoe om te leven met elkaar.”

Ze begonnen als staflid. Later gaven ze leiding aan de leefgemeenschap. “Het is goed om als je jong bent tijd voor God en de Bijbel apart te zetten en toegerust te worden. Daar heb je profijt van voor de rest van je leven. Later, als leidinggevenden van de leefgemeenschap hebben we altijd willen meegeven hoe rijk het leven met God is.” Ze hebben veel gezellige dingen meegemaakt, zoals leefgemeenschapsavonden, themaweken en sobere maaltijden.

Lia: “Ik herinner me de Lutherdag. Toen hebben we, verkleed als monniken de 95 stellingen op de voordeur geslagen!” Jan denkt aan zijn eerste dag dat hij meeliep op de opleiding: “Dat was tijdens de klusweken. Tijdens de koffiepauze buiten kreeg ik vanaf het balkon een emmer water over me heen! Een koud of warm welkom?! Of wat te denken toen we 's ochtends in onze huiskamer een aantal slapende studenten aantroffen met allemaal een briefje dat ze graag koffie en thee wilden hebben met bijv. beschuit erbij! Voor ons alleen maar positief die goede ‘oude’ tijd op de Wittenberg!”

Lees ook