Opening 'Tussen-hemel-en-aarde-pad'

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Maandag 9 mei was het moment daar: de officiële opening van het ‘Tussen-hemel-en-aarde-pad’. Wat ruim twee jaar geleden begon met dromen, ideeën opdoen, bezinning op teksten en praktische uitwerking, resulteerde in een prachtig slingerpad in een voorheen ongebruikt stukje bos op het terrein. Onderweg nodigen teksten uit tot meditatie en bezinning op het thema hemel en aarde, tot aandacht hebben voor de schepping en zicht krijgen op de Schepper.

Dit pad is onderdeel van de monastieke gedachte die sinds een aantal jaren leidend is in het geheel van De Wittenberg.Die brengt ook een andere visie op de tuin mee. Van een echte kloostertuin is het niet gekomen, maar van de twee hectare die het terrein omvat is een gedeelte herontwikkeld en op een ecologische manier aangepast. Aan de voorkant is er een houtwal: een plek voor vogels, egels en andere beestjes om te schuilen. Bij de kapel is een stiltetuin gekomen met vijver en borders met planten die bijen en vlinders trekken. Aan de achterzijde zijn ook dergelijke borders aangelegd en moestuinbakken geplaatst.

Na een toespraakje van directeur Frans Hoogendijk onthulde Inne Feenstra, lid van de leefgemeenschap en ontwerper van het naambord en de tekstborden, de naam.

Het pad is aangelegd voor mensen die onderdeel uitmaken van de leefgemeenschap en voor gasten. Maar iedereen is welkom: mensen die in de buurt wonen, mensen die een wandeling in het bos willen combineren met het lopen van dit pad, mensen die behoefte hebben aan een stukje rust en bezinning. Laat je verrassen…

Lees ook