Masterclass ‘Omgaan met een veeleisende wereld’

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Jonne Wendt bezocht het eerste weekend van de Masterclass ‘Onrustig is ons hart’. Hij had via via van de Wittenberg gehoord. Het thema sprak hem aan: “Mijn vrouw en ik zijn bezig om Gods roeping voor ons leven te vinden. Het thema rust & onrust is heel basaal. Mijn vrouw heeft ooit een droom gekregen dat wij rust zouden doorgeven. We horen al vaak van bezoekers: ’Wat een rust is het hier!’ Ik zie dat als een gave van God.” 

Jonne wilde meer weten. In dat kader ging hij naar deze masterclass: “Het was goed en helpend dat Niek Tramper een overzicht gaf van paradoxen in onze samenleving. Er is bijvoorbeeld veel vrijheid maar dat roept ook spanningen op. Er zijn communicatie-mogelijkheden te over, maar echte verbinding tussen mensen ontbreekt vaak. Economische groei is zo belangrijk dat het vaak wringt met persoonlijk welzijn. We leggen de lat vaak hoog voor onszelf. Daar hebben we met elkaar over doorgepraat. Ik heb nu beter zicht op de bronnen van onrust in onze samenleving en die ik in mezelf tegenkom. Een stagiaire hield een bijzondere interpretatie over Jezus’ uitspraak: ‘Kom tot mij, allen die vermoeid en belast zijt’.  

Sowieso was het interessant om een paar dagen in een levendige community door te brengen. Verder vond ik het een heel veelzijdig weekend. Het was een mooie mix van inhoudelijke bijdragen, vieringen, wandelingen en creativiteit. Voor herhaling vatbaar!”

Lees ook