Een brief aan elkaar schrijven, leuk en spannend!

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Vrijdagavond 5 januari. Vijf stellen komen samen in de woonkamer van de Wittenberg. Dit Wittenberg-Weekend over ‘Verkering en trouwen’ hebben ze apart gezet om hun relatie te verdiepen. Ook Hanna en haar vriend zijn aanwezig. Aangemoedigd door kennissen hebben ze zich opgegeven. Het zou nét wat voor hen zijn.

De toon wordt direct gezet. Alle stellen vertellen wat ze leuk vinden aan hun relatie en hoe ze denken over de toekomst. “Gelukkig geen standaardrondje”, aldus Hanna. “Dit gaf gelijk een persoonlijke sfeer.”  

Liefde in de kunst
De groep krijgt vijf Bijbelse schilderijen te zien over hoe Isaäk en Rebekka bij elkaar kwamen. Daarin komen verschillende aspecten van een verkeringstijd naar voren: je eigen dromen, twijfel/onzekerheid en geloof & herkenning vinden in je geliefde. Hanna reageert: “Dit was heel indrukwekkend. Hierdoor kregen we een totaal andere beleving van dit verhaal!”  

Landkaart van huwelijksreis
Zaterdag gaf Kees van Ekris een lezing met nadenkvragen. Hij schetste een landkaart van de huwelijksreis met allemaal verschillende plekken. Bijv. het café: welke goede vrienden heb jij? Hoe ga je om met vriendschappen die gezamenlijk niet werken? Of het mijnenveld: wat zijn onderwerpen in je relatie die voelen als een mijnenveld, waar je voorzichtig mee moet zijn? Hanna: “Deze vragen zwengelden echt iets aan. We hebben er later met vrienden nog een hele avond over doorgepraat. Het was ook mooi dat de drie begeleiders vertelden over hun eigen huwelijk: mooi, maar niet altijd romantisch. Kees zei dat hij het huwelijk als heroïsch zag, je moet ervoor vechten. Dit sprak vooral mijn vriend aan!”
 

Veel ruimte voor gesprek en ontmoeting
Hanna concludeert: “Het was fijn om een weekendje weg te zijn. Een mooie, goede tijd met veel ruimte voor nadenken, gesprek en ontmoeting. Het heeft onze relatie goed gedaan. We kwamen niet omdat het slecht ging tussen ons, integendeel zelfs. Het was een verademing om te merken dat het best goed gaat in onze relatie!  

Elkaar brief schrijven
Ook hebben we genoten van de rust en stilte. De vele creativiteit heeft me verrast. Vooral de opdracht om elkaar een brief te schrijven. Die brief krijgen we pas over drie maanden te lezen. Dan kun je de ontwikkelingen zien in die drie maanden. Ben zó benieuwd, kan bijna niet wáchten om hem te gaan lezen!”  

Lees ook