Herman Steendam 12 ½ jaar technisch vrijwilliger

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Op dinsdag 14 maart vierde Herman Steendam zijn 12½ jarig jubileum als technisch vrijwilliger. Elke dinsdag werkt hij met veel plezier op de Wittenberg. En zolang zijn gezondheid het toelaat, denkt hij niet aan stoppen.  

Toen Herman met pensioen ging, wilde hij graag iets blijven doen. Ook zijn vrouw vond dat wel een goed idee! Hij kwam uit het onderwijs en vond het leuk om met jongeren om te gaan. De Wittenberg zocht in 2011 vrijwilligers voor de sloop van de keuken. Dat leek hem wel wat. Toen hij zou gaan beginnen, bleek dat het geld voor een nieuwe keuken nog niet binnen was. Maar er waren meer dan genoeg dingen te doen. Hij ging aan de slag met de renovatie van een badkamer en deed veel schilderklussen. Inmiddels doet hij wat minder zware, maar niet minder belangrijke klussen zoals lampen vervangen, verstoppingen verhelpen en piepende deuren oliën.  

Geen dag is hetzelfde
Wat maakt dat Herman al zo lang vrijwilliger is? Hij vertelt: “De Wittenberg is een mooie plek om te groeien in je leven met God op allerlei manieren. Geen dag is hetzelfde. De sfeer binnen het technisch team is erg goed. Natuurlijk is het werk belangrijk, maar minstens zo belangrijk zijn de contacten onderling. Het kan maar zo zijn dat ik in een goed gesprek beland. Dan komt het takenlijstje niet af, maar dat is totaal geen probleem. Toen mijn vrouw ernstig ziek werd, kreeg ik veel medeleven van allerlei mensen. Dat heeft úren werktijd gekost, maar die warme contacten dóen er echt toe en hebben me enorm goed gedaan.”  

Meer eigen inbreng bij onderwijs
Wat hem opvalt? Herman: “Het onderwijs op de Wittenberg is erg veranderd. Het is minder schools geworden. Er is meer ruimte voor eigen inbreng. De studenten komen uit allerlei verschillende kerken. En dat mixt allemaal prima. Dat vind ik bijzonder.”  

Enthousiast en kwetsbaar
Beheerder Dirk Nijenhuis: “Herman is een zeer gewaardeerd lid van ons technisch team. Hij zet zich met veel enthousiasme in en is erg betrokken. Hij heeft ook altijd een kwetsbare houding gehad, met name toen zijn vrouw uiteindelijk overleed. Dit heeft veel indruk gemaakt op ons team en een sterke verbondenheid gebracht. We hopen dat hij ons team nog lang zal versterken!” 

 

Lees ook