'Ik kom graag nog eens terug!'

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Ze had al twee kloosterweekenden bezocht in Noord-Brabant, maar zocht iets soortgelijks dichter bij huis. Na wat speurwerk op internet kwam Andrea uit bij de Wittenberg. Ze besloot zich op te geven voor het Wittenberg-Weekend ‘Bidden, over hoe lastig en mooi bidden kan zijn’.

Andrea vertelt: “Ik weet uit ervaring hoe goed het is om af en toe uit je eigen leventje te breken en de stilte op te zoeken. Dat heb ik ook gevonden bij de Wittenberg. Wat een fijne en mooie plek, zo midden in het bos!”

Ze genoot van de invulling van het programma: “Het thema werd op verschillende creatieve manieren uitgewerkt. Bijv. door schilderijen met elementen van gebed te bekijken en door muziek te luisteren. Ook gebeden uit vroeger tijden bleken waardevol voor je gebedsleven. Ik vind bidden niet altijd makkelijk. Het voelt soms als een verplichting. In dit weekend heb ik ervaren dat bidden ook heel mooi kan zijn en je ervan kunt genieten.

Er was een goede afwisseling in het programma met veel ruimte voor stilte en je eigen proces. Ik heb ook erg genoten van Rianne en Arjan, een gastvrij echtpaar dat er het hele weekend bij was om ervoor te zorgen dat het ons aan niets ontbrak!

Mijn tijd op de Wittenberg heb ik ervaren als een mooie plek om tot God en tot mezelf te komen en te (her)ontdekken hoe rijk het leven met God is. Ik kom graag nog een keer terug!"

Lees ook