Wandelretraites

W A N D E L R E T R A I T E S

Wandelen is een goede manier van onthaasten. Tijdens onze driedaagse wandelretraite is er een afwisseling van bezinning en ontspanning. Tijdens elke retraite gaan we met een ander thema aan de slag, wat we al wandelend kunnen verwerken. Er is veel ruimte voor ontmoeting, maar ook voor tijd voor jezelf. Het gebouw van De Wittenberg en de omgeving lenen zich daar uitstekend voor.

De wandelingen variëren van 4 tot maximaal 12 km. Ze worden begeleid door Marjan de Muijnck, wandelcoach en Jenny Tramper, teamlid Monastiek van de Wittenberg. De  getijdengebeden bepalen mede het ritme van de dag. 

Dag 1
Je komt de tweede helft van de middag aan. Nadat je je geïnstalleerd hebt is er een eerste kennismaking met elkaar en het thema.. Na de warme maaltijd is er een warming-up: een avondwandeling in het bos. We sluiten af met het avondgebed en als je wil kan je nog even blijven zitten in onze huiskamer.
Dag 2  
Na ochtendgebed en  ontbijt trekken we de wandelschoenen aan. We maken een tocht van ongeveer 11 km. Tegen 13 uur hopen we weer terug te zijn en lunchen we met elkaar. De middag is vrij. In de avond duiken we in het thema door middel van een lezing of een Lectio Divina 
Dag 3
Voor de liefhebbers is er een voor dag en dauw wandeling. Na  ochtendgebed en ontbijt hebben we een Emmaus wandeling van ongeveer anderhalf uur, waarna we het thema afsluiten en evalueren met elkaar. Na middaggebed en lunch gaat ieder weer zijn of haar eigen weg.

T H E M A & D A T A

Ma 19 - woe 21 september 2022
Wandelretraite - De kunst van het loslaten

K O S T E N

Tot 31 juli 2022 €210 per persoon.
Vanaf 1 augustus 2022 hanteren we de prijs van €220 per persoon. Voor echtparen geldt een korting van 10%.
In het geval van bijzondere omstandigheden (bijv. studerend, werkzoekend, alleenstaande ouder), is reductie mogelijk. Neem hierover contact met ons op.


Bij de kosten zijn inbegrepen: drie overnachtingen incl. maaltijden en koffie/thee, laken- en handdoekenpakket; deelname aan het retraiteprogramma; deelname aan de drie getijdengebeden en vesper, gebruik van de stille huiskamer, kapel en stiltetuin.

Jonne-Wendt
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
24 mei 2022

Masterclass ‘Omgaan met een veeleisende wereld’

Jonne Wendt bezocht het eerste weekend van de Masterclass ‘Onrustig is ons hart’. Hij had via via van de Wit…
Lees meer over "Masterclass ‘Omgaan met een veeleisende wereld’"
Foto Cornelie-3
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
17 februari 2022

Jezus ontmoeten in de stilte

Ze kwam voor het eerst naar de Wittenberg. Cornelie had gegoogled op een passende retraite. Ze had het nodig zich even t…
Lees meer over "Jezus ontmoeten in de stilte"
Niek-boek-2
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
11 januari 2022

NIEUW bij de Wittenberg: Masterclass - ‘Onrustig is ons hart’

De Wittenberg introduceert een viertal masterclasses over levenskunst in een veeleisende wereld. Ze zijn met name…
Lees meer over "NIEUW bij de Wittenberg: Masterclass - ‘Onrustig is ons hart’"