Gert-Jan Segers ontvangt 1e exemplaar van boek: Onrustig is ons hart'

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Hij zat midden in de onderhandelingen rond de kabinetsformatie, maar toch nam Gert-Jan Segers de tijd om vrijdag 29 oktober naar de Wittenberg in Zeist te komen. Daar ontving hij het eerste exemplaar van het boek ‘Onrustig is ons hart, aandachtig leven in een veeleisende wereld’ van schrijver ds. Niek Tramper.  

Veel druk op jongeren
Tramper schreef het boek in opdracht van uitgeverij Groen om de toenemende druk op millennials te onderzoeken. TramperEr ligt in onze cultuur veel druk op jongeren door de eisen van deze tijd. Steeds maar voldoen aan verwachtingen van anderen en jezelf kan je moe en onrustig maken. Er is vertraging nodig om te kunnen zorgen voor je ziel. In het boek geeft Tramper vertragingstips, bijv. plan dagelijks een moment van rust en zie wachtmomenten, zoals een stoplicht als oefeningen in vertraging.  

Zorg voor je hart
Segers: “Aan dit boek kun je je hart ophalen. Juist als je het gevoel hebt speelbal te zijn van de omstandigheden, is het van belang voor je hart te zorgen, om je ziel niet te verliezen.” 

Behoefte aan verbondenheid
Een andere spreker van het mini-symposium, waaraan zo'n 60 mensen
deelnamen was Rieke Lindeboom, directeur van IFES NL. Zij is zelf millennial en herkent de competitiedrang in onze individualistische samenleving. Ze doet een pleidooi voor verbinding: “Jongeren hebben behoefte aan verbondenheid. Ze zoeken naar groepen waarin ze elkaar opvangen.” 
 

Zoek de stilte
Jenitha Potkamp en Jaap Bijl
 uit de leefgemeenschap hadden ook een bijdrage. Jenitha
gaf een inkijkje in haar agenda van de afgelopen week en legde die naast de thema’s die Niek in het boekje aansnijdt. Jaap hield een indrukwekkend verhaal om drukte niet als dekmantel te gebruiken, maar stilte te zoeken en bezig te zijn met vragen hoe het écht met jezelf en de ander gaat. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Groen en te koop voor 16 euro. 

 

Lees ook