Herinneringen aan de Wittenberg

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Op onze website vragen we mensen naar wat de Wittenberg voor hen heeft betekend. Voor velen is het levensveranderend geweest. Onderstaand drie herinneringen. 

"De Wittenberg was voor mij een plek van "het leven" met elkaar delen, van sporten en samen eten tot boswandelingen waarin je uitwisselt waar je tegenaanloopt. Het is ook een soort hogedrukpan: de groente is sneller gaar! Concreet: je neemt in korte tijd toe in zelf- en mensenkennis, en over hoe je kunt leren 'leven met elkaar' (Bonhoeffer): Jezus volgen in de - soms weerbarstige - praktijk van alledag.Kortom * ben dankbaar * als ik aan De Wittenberg denk!"      Robert Doornenbal

"De Wittenberg is een bakermat van vorming en vriendschappen van ons leven geworden. We leerden leven in community, kregen een frisse blik op de Bijbel, werden uitgezonden naar Rusland voor IFES en IBB , met dank aan Niek Tramper. Het heeft ons leven gekleurd, verdiept en verrijkt. Bijzonder om na 30 jaar terug te komen als coördinator en mentor van het EJW en betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Inside-Out. Het blijft een voorrecht om de studenten te begeleiden in dit mooie vormingstraject, met hopelijk impact voor hun leven. Wat een boeiende plek is het!" Monique Kalkman

…..Ds. J. C. Schouten, Hans Schouten (1929-2016)"Als je denkt dat een les kerkgeschiedenis droog en saai is dan heb je nooit les gehad van Hans Schouten. Wat waren die lessen in de eetzaal van het gebouw aan de Slotlaan (1979-1980) leerzaam, boeiend en vermakelijk. Hans Schouten schreef ook weleens in de schoolkrant met als titel “Een krabbel van Hans Babbel”. Die bijnaam ‘Babbel’ was goed gekozen. Wat kon hij geweldig vertellen en wat een humor had hij en wat wist hij veel. Vooral de kerkgeschiedenis van de eerste eeuwen was zijn specialiteit. We waren als studenten maar wat blij dat hij de moeite nam de rit te aanvaarden in zijn Eend van Baambrugge naar Zeist." Marcel Bourgeois

"Een jaar verdieping, verbinding. Een vaste basis voor mijn geloof en leren hoe (praktisch) christen zijn in de maatschappij van nu. Kijk er met zoveel plezier en blijdschap op terug! Des te leuker dat mijn broertje dit jaar Inside Out volgt."  Marina Klein-den Besten.

"Van 2000 t/m 2019 was de Jongerenwerkersopleiding (JWO) één van de opleidingen van de Wittenberg. De langstlopende opleiding van de Wittenberg. In 2019 ging ze over naar het Evangelisch College, maar de lessen vinden nog steeds plaats op de Wittenberg, al 22 jaar dus. De JWO hoort dus echt bij 50 jaar Wittenberg. Net als haar (oud)docenten en (oud)studenten, van wie een aantal ook op de Wittenberg woonde.   Jetteke Noordzij (coördinator/docent JWO)