Meer waard dan een hele zwerm mussen

Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie

Van 30 september tot 2 oktober hielden we een speciale retraite voor vogelliefhebbers. Vogels hebben ons veel te vertellen. Niet voor niets zei Jezus: ‘Waarom maakt u zich zo bezorgd? Kijk naar de vogels!’  

Een ervaren vogelkenner ging er met 12 deelnemers op uit om met de verrekijker vogels te spotten en hun karakteristieken te leren kennen. Een van hen was Esther Alberts uit Meppel. Ze wilde samen met een vriendin naar een christelijke retraite. Na wat zoeken op Internet kwamen ze uit bij de Wittenberg. Bovendien is Esther een vogelliefhebber.  

Ze vertelt: “Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en ging er open in. Maar het welkom was zo warm, dat ik me meteen op mijn gemak voelde. De groep was heel divers: verschillende achtergronden, leeftijden en van diverse kerken, en dat heb ik juist als heel prettig ervaren. Ik heb erg genoten van de driedaagse gebedsvieringen. Mooi om tot verstilling en rust te komen.”  

Wat ze heeft meegenomen van het weekend? “Vooral Gods grote liefde voor anderen en voor mezelf. In de bijbel staat dat niet één musje zal vallen zonder dat de Hemelse Vader het weet. Wat bijzonder dat God zo voor de vogels zorgt. Net zoals wij, vogelaars de vogels opzoeken en ​erg van vogels kunnen genieten, zo geniet God ook van ons en zoekt Hij ons op om een relatie aan te gaan. Hij zegt zelfs dat we veel meer waard zijn dan een hele zwerm mussen! Ongelofelijk! God ziet ook mij. Ik mag leven vanuit Zijn liefde en bescherming. Dat heeft me echt geraakt!”  

Ook een weekend op de Wittenberg meemaken? Ga naar https://www.dewittenberg.nl/te-gast