De Wittenberg | Leefgemeenschap

Samen gastvrijheid delen

Waar vind ik een bijzondere plek om te wonen? Hoe kan ik mijn leven delen met anderen? Hoe kan ik meer van God ontdekken? 

Herken je deze vragen? Kom dan wonen in de christelijke leefgemeenschap van de Wittenberg. In de leefgemeenschap wonen (jong)volwassen tussen 17 en 35 jaar die in en rondom Zeist werken en/of studeren. Wonen op de Wittenberg is meer dan het huren van een kamer of appartement. Je maakt namelijk deel uit een groep mensen die samen optrekt. Dus samen eten - je geniet van de heerlijke gerechten van onze kok - samen koffie en theedrinken, chillen met elkaar, thema-avonden of er samen op uit trekken. Met elkaar regel je de corvee en andere huishoudelijke klusjes. En heb je even geen zin in samen dan heb je een mooie kamer of appartement en trek je je eigen spoor. 

Getijdengebeden
Te midden van het gezellige leven op de Wittenberg houden we op vier momenten per dag getijdengebeden. In een mooie ruimte bidden we en luisteren we naar een bijbeltekst en wat God tot ons wil zeggen. Deze getijdengebeden van ongeveer 15 minuten geven ritme en stabiliteit. Wanneer je op de Wittenberg bent verwachten we dat je regelmatig met deze vieringen meedoet.  

Samen gastvrijheid delen
Gastvrijheid staat bij de Wittenberg hoog in het vaandel. Twee keer per jaar ontvangen we een groep cursisten die een paar maanden deel uitmaken van de leefgemeenschap. Regelmatig ontvangen we individuele gasten en groepen die een weekend, (mid)week of langer deelnemen aan een retraite.

Wonen in de leefgemeenschap

Voor het wonen op de Wittenberg betaal je naast je kamerhuur een bijdrage voor deelname aan de leefgemeenschap á € 95 per maand.

Heb je interesse in de leefgemeenschap?
We willen allereerst graag kennis met je maken en je uitnodigen om mee te eten en een gebedsmoment mee te vieren. Vul daarom eerst het kennismakingsformulier in. 

Ben je op de Wittenberg geweest en wil je je graag aanmelden voor de leefgemeenschap? Vul dan hier het aanmeldformulier in.