L E E F G E M E E N S C H A P

SAMEN LEVEN EN GELOVEN

Wonen in de leefgemeenschap van de Wittenberg: groeien in je leven met God en je leven delen met elkaar. 
Heb je dit verlangen en ben je tussen de 17-35 jaar? Studeer of werk je in Zeist of omgeving of ga je dat doen? Dan is wonen op de Wittenberg misschien iets voor jou!

Samen leven
Wonen op de Wittenberg is meer dan het huren van een kamer of appartement. In de leefgemeenschap leven we samen en zijn we betrokken op elkaar. We eten gezamenlijk, hebben wekelijks een leefgemeenschapsavond en pakken met elkaar corvee en huishoudelijke klussen op. Ook zetten we ons in voor maatschappelijke projecten buiten de Wittenberg. Uiteraard is er daarnaast genoeg tijd en ruimte om je eigen gang te gaan.

Samen bidden
Op drie momenten per dag houden we een getijdengebed: in de ochtend, middag en avond. We lezen uit de Bijbel, bidden, zingen en zijn stil. We komen tot God en luisteren naar wat Hij tot ons wil zeggen. Iedere getijde duurt ongeveer 20 minuten. Deze getijdengebeden geven ritme en stabiliteit in het leven te midden van de toenemende hectiek in de huidige maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen hier regelmatig aan deelneemt.

Samen gastvrij zijn
Gastvrijheid staat bij de Wittenberg hoog in het vaandel. Twee keer per jaar ontvangen we studenten van Inside-out, die vijf maanden deel uitmaken van de leefgemeenschap. Daarnaast ontvangen we regelmatig individuele gasten en groepen die een weekend, (mid)week of langer bij ons verblijven. 

Samen betrokken
Het leven in de leefgemeenschap is mooi en verrijkend. Luister naar het lied 'In dit Huis'. Een prachtig inkijkje hoe het er binnen de leefgemeenschap aan toe gaat! Op de Wittenberg woon je samen met ruim 80 andere jongeren. Gezellig en leerzaam, maar ook intensief. Het vraagt tijd en energie naast je werk of de studie. Weeg daarom voor jezelf af of je hiervoor ruimte ervaart in je persoonlijke en sociale leven. We vragen van iedereen om zich voor minimaal een jaar aan de leefgemeenschap te committeren. Uiteraard kan hier in bepaalde situaties van worden afgeweken.

Nad-Ank-Matt2
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
11 mei 2023

Millennials op zoek naar identiteit en orientatie

Bij wie (of waar) leer ik hoe te leven? Dat is een vraag die ik een millennial eens hoorde stellen. Die vraag is, denk i…
Lees verder
Herman-Steendam 4
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
16 maart 2023

Herman Steendam 12 ½ jaar technisch vrijwilliger

Op dinsdag 14 maart vierde Herman Steendam zijn 12½ jarig jubileum als technisch vrijwilliger. Elke dinsdag werkt…
Lees verder
Aan-uw-voeten-Heer
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
10 maart 2023

Rust vinden bij God

"Martine, zou jij een meditatie over rust willen schrijven voor de volgende Wittenbergcourant?" Deze vraag is het, die i…
Lees verder