L E E F G E M E E N S C H A P

SAMEN LEVEN EN GELOVEN

Hoe kan ik groeien in het leven met God?
Hoe kan ik groeien in het kennen van mezelf en de ander?
Hoe kan ik mijn leven delen met anderen?

Herken je deze vragen? En ben je tussen de 17 en 35 jaar oud? Studeer of werk je in Zeist of omgeving of ga je dat doen? Dan is het wonen op de Wittenberg misschien iets voor jou!

Samen gastvrij zijn
Gastvrijheid staat bij de Wittenberg hoog in het vaandel. We hopen dat de Wittenberg een plek van bemoediging mag zijn voor iedereen die hier binnenkomt en hier geloofsgenoten ontmoet. Twee keer per jaar ontvangen we studenten van Inside-out, die vijf maanden deel uitmaken van de leefgemeenschap. Daarnaast ontvangen we regelmatig individuele gasten en groepen die een weekend, (mid)week of langer bij ons verblijven. Luister naar het lied 'In dit Huis'. Een prachtig inkijkje hoe het er binnen de leefgemeenschap aan toe gaat! 

Samen bidden

Op de Wittenberg houden we op drie momenten per dag een getijdengebed: in de ochtend, middag en avond. We lezen uit de Bijbel, bidden, zingen en zijn stil. We komen tot God en luisteren naar wat Hij tot ons wil zeggen. Iedere getijde duurt ongeveer 20 minuten. Wij geloven dat deze getijdengebeden ritme en stabiliteit geven in het leven te midden van de toenemende hectiek in de huidige maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen hier regelmatig aan deelneemt.

Samen leven
Wonen op de Wittenberg is meer dan het huren van een kamer of appartement. In de leefgemeenschap leven we samen en zijn we betrokken op elkaar. Dat houdt onder andere in dat we gezamenlijk eten, wekelijks een leefgemeenschapsavond hebben en met elkaar corvee en huishoudelijke klussen oppakken. Ook zetten we ons in voor maatschappelijke projecten buiten de Wittenberg. Uiteraard is er daarnaast genoeg tijd en ruimte om je eigen gang te gaan.

Samen betrokken
Het leven in de leefgemeenschap is mooi en verrijkend. Op de Wittenberg woon je samen met ruim 70 andere jongeren. Samenleven met anderen is gezellig en leerzaam, maar kan ook intensief zijn. Het vraagt tijd en energie naast je werk of de studie die je doet. Daarom vinden we het belangrijk dat je voor jezelf afweegt of je hiervoor ruimte ervaart in je huidige persoonlijke en sociale leven. We vragen van iedereen om zich voor minimaal een jaar aan de leefgemeenschap te committeren. Uiteraard kan hier in bepaalde situaties van worden afgeweken.

kennismaken & aanmelden

Op dit moment is er een lange wachtlijst. Aanmelden voor een kennismaking of deelname aan de leefgemeenschap is daarom tijdelijk niet mogelijk. Houd deze pagina in de gaten voor het moment dat dit wel weer kan.

K O S T E N

De kosten van je kamer zijn afhankelijk van de grootte van je kamer (vanaf ongeveer € 312,- per maand). Daarnaast betaal je ook een bijdrage aan de leefgemeenschap van € 102,- per maand. Tegen dit bedrag kun je dagelijks mee ontbijten, lunchen en deelnemen aan de avondmaaltijd.

Willem-Koudijs
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
24 november 2022

NIEUW: Pastor voor leefgemeenschap

Sinds 1 september is Willem Koudijs pastor in de leefgemeenschap van de Wittenberg. Twee dagen per week zet hij zich in …
Lees verder
Kerstpakkettenactie-2021-2
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
18 oktober 2022

Kerstpakkettenactie 2022 voor vluchtelingen

Ook in 2022 is er een kerstpakkettenactie. We hopen 300-400 pakketten te verspreiden onder vluchtelingen in Zeist en Utr…
Lees verder
Symposium-7-okt-2022
Redactie Logo_Wittenberg_favicon
Door Redactie
18 oktober 2022

Christelijke leefgemeenschappen: liturgisch, gemeenschappelijk en gastvrij

Christelijke leefgemeenschappen, je vindt ze steeds meer in Nederland: mensen die bewust gaan samenleven en dienstbaar z…
Lees verder