De Wittenberg | Leefgemeenschap

Samen leven

Hoe kan ik groeien in het leven met God? Hoe kan ik groeien in het kennen van mezelf en de ander? Hoe kan ik mijn leven delen met anderen?

Herken je deze vragen? Dan is het wonen in de christelijke leefgemeenschap van de Wittenberg mogelijk iets voor jou. In de leefgemeenschap wonen (jong)volwassenen tussen 17 en 35 jaar die in en rondom Zeist werken en/of studeren. Wonen op de Wittenberg is meer dan het huren van een kamer of appartement. In de leefgemeenschap leven we samen en zijn we betrokken op elkaar. Dat houdt onder andere in dat we gezamenlijk eten, wekelijks een leefgemeenschapsavond hebben, ontspannen onder het genot van koffie en thee, en gezamenlijk corvee en huishoudelijke klussen oppakken. Ook zetten we ons op diverse manieren in voor klussen en projecten buiten de Wittenberg. Naast deze activiteiten is er uiteraard ook ruimte om je terug te trekken en je eigen gang te gaan.

Voor het wonen op de Wittenberg betaal je naast je kamerhuur een bijdrage voor deelname aan de leefgemeenschap van €95 per maand. Tegen dit bedrag is het ook mogelijk om dagelijks mee te ontbijten, te lunchen en aan de avondmaaltijd deel te nemen.   

Het leven in de leefgemeenschap is mooi en verrijkend. Iedereen heeft met zijn of haar unieke persoonlijkheid en talenten weer iets anders te bieden, waardoor we veel van elkaar kunnen leren. Daarnaast kan het ook intensief zijn, omdat het tijd en energie van je vraagt naast het werk en/of de studie die je doet. Daarom vinden we het belangrijk dat je voor jezelf afweegt of je hiervoor ruimte ervaart in je huidige persoonlijke en sociale leven. Wij zullen hier waar nodig ook op aansturen in de kennismaking. Daarnaast vragen we van iedereen om zich voor minimaal een jaar aan de leefgemeenschap te committeren. Uiteraard kan hier in bepaalde situaties van worden afgeweken. 

Getijdengebeden
Op de Wittenberg houden we op drie momenten per dag een getijdengebed; in de ochtend, middag en avond. In een mooie ruimte zingen we, lezen we uit de Bijbel, zijn we stil en bidden we. We komen tot God en luisteren naar wat Hij tot ons wil zeggen. Iedere getijde duurt ongeveer 20 minuten.
Wij geloven dat deze getijdengebeden ritme en stabiliteit geven in het leven te midden van de toenemende hectiek in de huidige maatschappij. Daarom vinden we het belangrijk dat iedereen hier regelmatig aan deelneemt.

Gastvrij zijn
Gastvrijheid staat bij de Wittenberg hoog in het vaandel. We hopen dat de Wittenberg een plek van bemoediging mag zijn voor iedereen die hier binnenkomt en hier geloofsgenoten ontmoet.
Twee keer per jaar ontvangen we cursisten van het Inside-out, die vijf maanden deel uitmaken van de leefgemeenschap. Daarnaast ontvangen we regelmatig individuele gasten en groepen die een weekend, (mid)week of langer deelnemen aan een retraite.

Kennismaking en aanmelding

Heeft voorgaand verhaal je interesse gewekt en zou je graag met eigen ogen willen zien hoe het er op de Wittenberg aan toegaat? Vul dan via deze link het formulier in, zodat we kennis met je kunnen maken. Op basis van dit formulier wordt je uitgenodigd om een lunch of avondmaaltijd bij te wonen, en een getijde mee te maken. Middels deze kennismaking hopen we dat je een goede afweging kunt maken, voordat je besluit je aan te melden voor de leefgemeenschap.

Ben je langs geweest en ben je enthousiast om hier te komen wonen? Meld je dan aan en upload hier je motivatiebrief. Nadat je je hebt aangemeld en je motivatiebrief hebt ingestuurd, hoor je binnen vijf werkdagen of je uitgenodigd wordt voor een intakegesprek. In dit gesprek willen wij samen met jou nadenken over wat jouw bijdrage kan zijn in de leefgemeenschap en wat je van ons mag verwachten.

Ben je nog niet zover dat je wilt komen kennismaken of je wilt aanmelden, omdat je nog antwoord verlangt op bepaalde vragen? We helpen je graag verder! Mail naar: info@dewittenberg.nl.